Produkcja skóry lub garbowanie skóry królika

Blog Opublikowano 20.04.2020

Czy masz świeżą skórkę w dłoni i nie wiesz, co z nią zrobić?

Czy kiedykolwiek próbowałeś dowiedzieć się, co robi ? Czy masz nadmiar skór królika z hodowli uszu i chciałbyś zamienić skórki w skórę i ewentualnie je sprzedać? Co się liczy w domu , prawda? Na pewno masz pewien pomysł na opalanie , więc dobrze byłoby wiedzieć dokładnie, a nawet trochę profesjonalnie.

Materiały do opalania

  • lavor - wystarczająco duży , aby zmieścił się na całej skórze
  • mydło - najlepiej płyn lub nawet szampon
  • sól kuchenna
  • ałun - jeśli drobno zmielony, zwykle można go kupić w drogerii
  • kilka jajek
  • cierpliwość !!!

Garbowanie skóry

Opalanie można nazwać procesem, w którym skóra każdego zwierzęcia zamienia się w skórę. Wytworzona skóra jest zatem końcowym produktem garbowania skóry. I dlaczego w ogóle zrobiona jest skóra? Istnieją dwa powody tego. Garbowana skóra (skóra) jest zarówno miękka, jak i sucha, a działanie nie ulega uszkodzeniu. Możemy więc powiedzieć, że skóra, którą właśnie wyciągnęliśmy od królika, nie jest skórą. W tej chwili jest miękka, ale po kilku dniach zacznie gnić w domu. Jeśli wysuszysz surową skórę , nie wyciągniesz z niej skóry. Nie stwardnieje , ale stwardnieje jak beton i pęknie.

Ścieżek, które prowadzą nas hodowców ze skóry do skóry jest wiele. Proces całej produkcji można jednak podsumować w kilku etapach:

Pierwszy krok. Jeśli skóra jest sucha, namocz ją w zimnej wodzie z odrobiną soli. Pozostaw skórę na tak długo, że dok nie będzie całkowicie miękki. Jeśli masz wybór, umieść go w chłodnym miejscu lub przynajmniej w cieniu.

Przeprowadzka. Nasmaruj skórę . Po stronie mięsa zeskrob resztki mięsa, tłuszczu i wszystkich błon. Możesz to zrobić nożem, ale uważaj, aby niepotrzebnie nie uszkodzić skóry , nie odsprzedasz jej. Zobacz wideo poniżej tego artykułu.

Mydło. Następnie przygotuj smakołyk ponownie letnią wodą z mydłem . Włóż w to skórę i umyj ją ręcznie przez maksymalnie pół godziny . Spowoduje to odtłuszczenie i oczyszczenie sierści.

Pranie Natychmiast po umyciu umyj skórę w czystej wodzie, aby usunąć mydło.

Ałun i sól. Teraz do gry wchodzi sól i ałun. Wymieszaj te dwa składniki w stosunku 2: 1. Jedna skóra królika wymaga około małej szklanki jogurtu z tej mieszanki. Rozpuść mieszaninę w wodzie w wodzie , włóż do niej skórę i dodaj wystarczającą ilość wody, aby skóra była całkowicie zanurzona , a następnie wymieszaj.

Powtarzaj suszenie i powlekanie skóry, aż cała skóra będzie całkowicie sucha.

Leżąc. Pozostaw namoczoną skórę w gnojowicy na około tydzień i mieszaj co najmniej dwa razy dziennie . Tak, dwa razy dziennie, więc jeśli opalasz się, nie planuj wakacji.

Drugie pranie. Po tygodniu zdejmij skórę i ponownie umyj ją dokładnie w umywalce z czystą wodą.

Jajka. Teraz jajka. Wymieszaj 3 żółtka i ¾ litra wody. Pozwól skórze ściekać, ale nie wysychaj, bądź ostrożny. Po stronie mięsa posmaruj je mieszanką żółtkową. Następnie zawsze składaj na pół stroną z mięsem do wewnątrz, zawiń w paczkę i pozwól jej odpocząć. Unikaj słońca, aby Twoja skóra nie odparowała ani nie wyschła.

powłoką skórną. Po 1 dniu nałóż skórę na patyk, na przykład pomoże ci uchwyt miotły, nałóż go na wierzch i pozwól mu wyschnąć, tutaj słońce jest dozwolone. Następnie odwróć i osusz stroną mięsną. Kiedy skóra jest sucha, ale nadal elastyczna, dokładnie przykryj ją cielistą stroną nad drewnianą krawędzią, możesz użyć oparcia krzesła. Powtórz tę procedurę kilka razy, aż skóra będzie całkowicie sucha. Im bardziej skóra ciągnie się za krawędź , tym bardziej będzie miękka.

Z grubsza tak powinien wyglądać prawidłowy proces produkcji skóry. Ale to nie jest dogmat. Jeśli nie masz pewności, kiedy przetwarzasz skórki królika , wykonaj tę procedurę przynajmniej raz, a następnie eksperymentuj, masz gwarancję doskonałego wyniku. Dostarczając nasze kurczaki chętnie kupimy od Ciebie skórę w najlepszej cenie na rynku.

cbar.basic.headline

Dopasowujemy się do Twoich potrzeb. Aby być jak najlepszym, potrzebujemy Twojej zgody na wykorzystywanie poszczególnych plików cookies oraz przekazywanie danych podmiotom trzecim. Kliknij "OK", aby wyrazić zgodę.

cbar.button.agree

Ustawienia plików cookie

Tutaj masz możliwość włączenia poszczególnych plików cookie zgodnie ze swoimi preferencjami.

Zgadzam się ze wszystkim Odmítnout vše