Gotuj drób jak profesjonalista w zaledwie kilku krokach

Blog Opublikowano 20.04.2020

Obserwacja kury staje się szybkim procesem, jeśli wiesz, jak to zrobić.

Co przygotować

Nie potrzebujesz dużo do wypatroszenia. Najważniejszym pomocnikiem dla ciebie będzie naprawdę dobrze naostrzony nóż . I trochę ręcznika.

Od Zacznij od głowy

W pierwszym kroku chwyć oskubaną kurę za szyję i odetnij głowę . Następnie przejdź do nóg kury. Znajdź pierwszy staw i złam nogę. Jeśli zrobiłeś wszystko dobrze, wystarczy szybko odciąć pazur swoim pazurem. Pamiętaj , aby nie wyrzucać odciętych pazurów . Robisz z nich dobrą zupę .

Koleś i szyja

  • Zanim zaczniesz zdejmować szyję, musisz poradzić sobie z fiołkiem . Jeśli chcesz się tym mniej martwić, nie karm kury na dzień przed ubojem. W tym czasie koleś opróżnia się .
  • Koleś możesz dobrze usunąć nawet wypełniony jedzeniem. Wystarczy lekko przyciąć skórę na całej długości szyi. Obróć kurczaka z tyłu na szyję i umieść nóż na skórze około połowy szyi . Koleś tak dobrze cię ujawni. Możesz go teraz usunąć. Jest dość solidny, ale może się złamać, jeśli zostanie niedbale potraktowany.
  • Zdjęcie szyi jest bardzo proste. Jedną ręką trzymaj szyję, a drugą odsłaniaj otaczającą ją skórę. W miejscu, w którym szyja zamienia się w kręgosłup, delikatnie pokrój mięso wokół szyi wokół jego obwodu. Następnie mocno chwyć kurczaka i kilkakrotnie obróć szyję, aby uwolnić go z ciała.

Ostry nóż jest podstawą.

Wewnątrz

  • Połóż kurczaka, aby dobrze widzieć biskupa . Umieść nóż tuż nad kangurem i zrób dokładne poziome cięcie . Przecinaj tylko skórę i żółty tłuszcz podskórny. Głębokie cięcia mogą uszkodzić narządy wewnętrzne , co może skomplikować pracę. Do powiększania szczeliny używaj tylko rąk.
  • Delikatnie usuń wnętrzności ręcznie. Pchnij go jak najdalej. Objąć wnętrzności , delikatnie wyciągnij je w dłoń. Spróbuj wyciągnąć wszystko na raz.
  • Największym narządem wewnętrznym jest żołądek , którego na pewno nie przegapisz. Kolejnym ważnym narządem jest wątroba. Przyjrzyj się usuniętym wnętrznościom, aby upewnić się, że nie uszkodziłeś woreczka żółciowego , który zepsułby kurę gorzkim smakiem . Wewnątrz kury nadal znajdują się serca i płuca. Teraz możesz usunąć kangura za pomocą okrągłego cięcia.
  • Dokładnie spłucz oczyszczonego kurczaka zimną wodą . Jeśli nie zostanie natychmiast przetworzony, zanurz go w lodowatej wodzie do ostygnięcia. Następnie wysusz i przechowuj w chłodnym miejscu.

Jeśli chcesz więcej inspiracji, możesz obejrzeć ten samouczek . Pamiętaj, że to naprawdę bardzo naturalne!

cbar.basic.headline

Dopasowujemy się do Twoich potrzeb. Aby być jak najlepszym, potrzebujemy Twojej zgody na wykorzystywanie poszczególnych plików cookies oraz przekazywanie danych podmiotom trzecim. Kliknij "OK", aby wyrazić zgodę.

cbar.button.agree

Ustawienia plików cookie

Tutaj masz możliwość włączenia poszczególnych plików cookie zgodnie ze swoimi preferencjami.

Zgadzam się ze wszystkim Odmítnout vše