Obserwacja kury staje się szybkim procesem, jeśli wiesz, jak to zrobić.
Co przygotować
Nie potrzebujesz dużo do wypatroszenia. Najważniejszym pomocnikiem dla ciebie będzie naprawdę dobrze naostrzony nóż . I trochę ręcznika.
Od Zacznij od głowy
W pierwszym kroku chwyć oskubaną kurę za szyję i odetnij głowę . Następnie przejdź do nóg kury. Znajdź pierwszy staw i złam nogę. Jeśli zrobiłeś wszystko dobrze, wystarczy szybko odciąć pazur swoim pazurem. Pamiętaj , aby nie wyrzucać odciętych pazurów . Robisz z nich dobrą zupę .
② Koleś i szyja
- Zanim zaczniesz zdejmować szyję, musisz poradzić sobie z fiołkiem . Jeśli chcesz się tym mniej martwić, nie karm kury na dzień przed ubojem. W tym czasie koleś opróżnia się .
- Koleś możesz dobrze usunąć nawet wypełniony jedzeniem. Wystarczy lekko przyciąć skórę na całej długości szyi. Obróć kurczaka z tyłu na szyję i umieść nóż na skórze około połowy szyi . Koleś tak dobrze cię ujawni. Możesz go teraz usunąć. Jest dość solidny, ale może się złamać, jeśli zostanie niedbale potraktowany.
- Zdjęcie szyi jest bardzo proste. Jedną ręką trzymaj szyję, a drugą odsłaniaj otaczającą ją skórę. W miejscu, w którym szyja zamienia się w kręgosłup, delikatnie pokrój mięso wokół szyi wokół jego obwodu. Następnie mocno chwyć kurczaka i kilkakrotnie obróć szyję, aby uwolnić go z ciała.
Ostry nóż jest podstawą.
③ Wewnątrz
- Połóż kurczaka, aby dobrze widzieć biskupa . Umieść nóż tuż nad kangurem i zrób dokładne poziome cięcie . Przecinaj tylko skórę i żółty tłuszcz podskórny. Głębokie cięcia mogą uszkodzić narządy wewnętrzne , co może skomplikować pracę. Do powiększania szczeliny używaj tylko rąk.
- Delikatnie usuń wnętrzności ręcznie. Pchnij go jak najdalej. Objąć wnętrzności , delikatnie wyciągnij je w dłoń. Spróbuj wyciągnąć wszystko na raz.
- Największym narządem wewnętrznym jest żołądek , którego na pewno nie przegapisz. Kolejnym ważnym narządem jest wątroba. Przyjrzyj się usuniętym wnętrznościom, aby upewnić się, że nie uszkodziłeś woreczka żółciowego , który zepsułby kurę gorzkim smakiem . Wewnątrz kury nadal znajdują się serca i płuca. Teraz możesz usunąć kangura za pomocą okrągłego cięcia.
- Dokładnie spłucz oczyszczonego kurczaka zimną wodą . Jeśli nie zostanie natychmiast przetworzony, zanurz go w lodowatej wodzie do ostygnięcia. Następnie wysusz i przechowuj w chłodnym miejscu.
Jeśli chcesz więcej inspiracji, możesz obejrzeć ten samouczek . Pamiętaj, że to naprawdę bardzo naturalne!