
Czy zauważyłeś hibernację kurczaków i jedzenie? Jest tak, ponieważ kury nie mają zębów. Ale jak żują jedzenie i jak je przetwarza ich ciało?
Jeśli od czasu do czasu obserwujesz swoje kurczęta podczas biesiady, możesz zauważyć ich walenie kawałkami jedzenia na ziemi . Zamiast się wycofywać, używają dzioba do mielenia jedzenia i taktycznego dzielenia go na mniejsze kawałki, które łapie, a następnie przesuwa się dalej do przewodu pokarmowego.
Przechowywanie żywności
Ważnym punktem w układzie trawiennym jest koleś z kurczaka . Jest to sklep spożywczy, w którym żywność miesza się z płynami, a żywność jest tam nawilżana i przechowywana. Uważa się, że ta metoda trawienia została zraniona u kur, ponieważ kury są ważną ofiarą, a gdy zbliża się ptak drapieżny, kura nie ma czasu na pożeranie pokarmu przez długi czas, więc pożera, przesuwa się i gromadzi .
Proces szlifowania
Kura ma dwa żołądki . Gruczołowy i muskularny . Mięśniak i koleś są ze sobą blisko spokrewnieni. Jeśli Moorhen ma pusty muskularny żołądek, jedzenie wędruje bezpośrednio i nie ma powodu, aby przechowywać go w wół. Gruczołowy żołądek służy kurom do pchania pokarmu do żołądka mięśniowego. Istnieje również proces żucia i proszkowania . Kury potrzebują piasku lub piasku, aby lepiej zmielić jedzenie. Powinni mieć dość, ich ciało powie sobie, kiedy jest potrzebne. Konieczne jest również zapewnienie kurom wystarczającego zaopatrzenia w składniki odżywcze i wapń.
Przewód pokarmowy nie jest pozbawiony dwunastnicy i jelita cienkiego i grubego. Kończy się odbytnicą z cloaca , która ma funkcję wydzielania, a także rozrodczości.
Wszystkie kurczęta potrzebują wystarczającej ilości składników odżywczych i wapnia . Nie zapomnij o błonniku, aminokwasach, minerałach i witaminach. Wszystkie te składniki sprzyjają trawieniu i właściwej diecie drobiu . Rozkoszuj się wysokiej jakości paszą hodowlaną o wysokiej zawartości korzystnych substancji i suplementów.