Globetrotter z kury nr 1: Czynniki wpływające na zakup drobiu

Blog Opublikowano 20.04.2020

Nowe badanie wykazało, jakie czynniki wpływają na zakup produktów drobiowych. Cena i ilość tłuszczu w produkcie zostały zastąpione innymi alternatywami.

Czy chcesz mieć stały przegląd tego, co dzieje się w świecie drobiu? W takim razie masz szczęście spotkać globtrotera Slepičářa. W regularnych odstępach czasu będziemy dostarczać najważniejsze wiadomości dotyczące drobiu i informacje z całego świata.

Dzisiaj patrzymy na Stany Zjednoczone, a konkretnie na University of Illinois. Lokalne inteligentne głowy rozpoczęły badania oparte na ankiecie, w której atrybuty odgrywają kluczową rolę w zakupie jaj kurzych , mięsa, a nawet mleka krowiego.

Zaskakującym odkryciem było to, że w porównaniu z poprzednimi latami ludzie zaczynają radzić sobie z warunkami, w jakich żyło to zwierzę, co było karmione itd., A nie z ceną i (na przykład zawartością mleka).

Wyniki badań

Badanie ujawniło siedem najważniejszych cech, na które ludzie patrzą dzisiaj przy zakupie produktów drobiowych . Podsumowując, sugerują, że ludzie są bardziej zainteresowani tym, co je. Jak wpłynie to na ich zdrowie , jak środowisko, a zwłaszcza jak żyły zwierzęta do śmierci. Spójrzmy na nie razem.


Jakie czynniki wpływają na decyzje klientów?

1. Zwierzęta nie otrzymały hormonów wzrostu .

2. Do stworzenia produktu nie wykorzystano organizmów zmodyfikowanych genetycznie .

3. Zwierzęta dorastały w humanitarnych warunkach .

4. Zwierzęta nie otrzymały antybiotyków .

5. Zwierzęta hodowano w środowisku chowu na wolnym wybiegu (lub przynajmniej poza fermą klatkową).

6. Zwierzęta były w stanie wypasać .

7. Produkt opatrzony jest certyfikatem produktu ekologicznego .

Interpretacja ponad wszystko

Pierwsze trzy atrybuty są postrzegane przez konsumentów jako najważniejsze . Istnieją różnice między różnymi rodzajami produktów . Najmniej ważnym czynnikiem jest certyfikacja produktu ekologicznego .

Największą niespodzianką był pierwszy czynnik, na który zdecydowana większość populacji patrzy przy zakupie wszystkich produktów . Naukowcy nieco się zatrzymali na tym odkryciu. I nic dziwnego. W końcu hormony wzrostuzakazane w większości krajów na świecie (w tym w UE). Nie wolno ich dodawać do żywności dla drobiu przez wiele lat.

W tym przypadku konsumenci tracą cenny czas, jeśli szukają wzmianki w produktach drobiowych, że ich wzrost nie był wspierany przez substancje hormonalne .

Dlaczego w ogóle organiczne?

Wynika to prawdopodobnie z faktu, że ludzie nie mają pojęcia, co tak naprawdę oznacza marka produktów ekologicznych . Wiele osób uważa, że środki organiczne wykonane z owoców lub warzyw. Jednak to oznaczenie jest również przypisane, na przykład, mięsu drobiowemu .

Jeśli słyszysz organiczne lub naturalne , możesz w większości przypadków dodać organiczne dla tych słów (tylko produkty, które spełniają warunki określone przez prawo, mogą nosić etykietę bio). To oznaczenie oznacza, że zwierzęta dorastały w humanitarnych warunkach , w środowisku rolnictwa ekologicznego , były doskonale karmione bez żadnych wątpliwych preparatów .


Etykietowanie produktów BIO określonych przez prawo. Wyjechał do Czech, prawy do Unii Europejskiej.

Jeśli nie masz pewności w środowisku zakupowym, możesz spróbować hodować własne kury , gdzie będziesz miał całkowitą jasność co do tego, jak była traktowana i jakie jedzenie zorganizowała dla swojego życia.

cbar.basic.headline

Dopasowujemy się do Twoich potrzeb. Aby być jak najlepszym, potrzebujemy Twojej zgody na wykorzystywanie poszczególnych plików cookies oraz przekazywanie danych podmiotom trzecim. Kliknij "OK", aby wyrazić zgodę.

cbar.button.agree

Ustawienia plików cookie

Tutaj masz możliwość włączenia poszczególnych plików cookie zgodnie ze swoimi preferencjami.

Zgadzam się ze wszystkim Odmítnout vše