Skosztuj przepysznego mięsa przepiórczego i jajek

Blog Opublikowano 20.04.2020

Czy znasz już te małe zwierzęta? Ich jajka i mięso zapewnią Twojemu ciału mnóstwo ładnych substancji.

Przepiórki, które można hodować, pochodzą z Azji. Z wyjątkiem przepiórki kalifornijskiej. Nadal mieszka dziką formę przepiórki w obszarach tropikalnych z dużych powierzchni trawiastych - Australia, Sri Lanka, Nowej Zelandii, itp Przepiórka istnieje mnóstwo gatunków. W formie dzikiej i udomowionej. Większość udomowionych przepiórek zachowuje się tylko do dekoracji . Jedynie przepiórka japońska jest używana do hodowli.

Snůška

To zależy od wybranego rodzaju przepiórki. W przypadku przepiórek japońskich możesz wybrać rodzaj nośnika lub rodzaj mięsa . Nosiciele tolerują średnio 300 jaj o wadze 13 g. Rodzaje mięsa tolerują mniej więcej około 200 jaj, ale większe jajo o wadze 16 g. Waga jaja jest około 5 razy mniejsza niż jaja kurzego. Skorupa ma kolor od brązowego do kremowego. Każde jajko ma serię nieregularnych (większych lub mniejszych) plam o ciemnobrązowym kolorze.

Jaja przepiórcze

Układanie japońskich kobiet rozpoczyna się w przybliżeniu w 5. tygodniu ich wieku, w typie mięsa tydzień później. Jaja przepiórcze są stosowane w niektórych krajach jako lekarstwo na wiele chorób cywilizacyjnych, alergii, zwiększenia potencji. Małe jaja są dosłownie wypełnione dobroczynnymi substancjami , nawet trzy razy więcej niż konwencjonalne jaja kurze.

Jeśli jajka przepiórcze dostaną się na stół, możesz być pewien, że przed tobą jest naprawdę wielka przyjemność. Jajka można edytować na tysiąc sposobów, a także klasyczne jajka. Skorupa jaja jest twardsza niż kura. Cięcie nożem jest zalecane dla wygodnego otwierania.

Mięso

W przypadku przepiórek kury mają większą wagę niż w kłębie. W przypadku rodzaju mięsa waga jest wyższa (370 g samicy, 200 g samca) niż dla nosiciela (260 g kury, 220 g koguta). Masa tuszy ma około dwóch miesięcy.

Mięso przepiórki jest nietłuste i, podobnie jak jajka, zawiera wiele niezbędnych składników. To zawsze był znany przysmak. Niesie charakter dziczyzny, mięso jest ciemne z krótkimi mięśniami.

Możesz dowiedzieć się więcej o hodowli przepiórek w tym linku .

cbar.basic.headline

Dopasowujemy się do Twoich potrzeb. Aby być jak najlepszym, potrzebujemy Twojej zgody na wykorzystywanie poszczególnych plików cookies oraz przekazywanie danych podmiotom trzecim. Kliknij "OK", aby wyrazić zgodę.

cbar.button.agree

Ustawienia plików cookie

Tutaj masz możliwość włączenia poszczególnych plików cookie zgodnie ze swoimi preferencjami.

Zgadzam się ze wszystkim Odmítnout vše