Mięso i kości dla kur: dać lub wolą wyrzucić

Blog Opublikowano 20.04.2020

To, że kury mają symbiotyczny związek z naszą kuchnią, jest więcej niż pewne. Ale gdzie jest granica tego, co kury powinny dostać z kuchni, a czego lepiej nie? Jak wygląda takie mięso lub kości?

Niektóre pokarmy nie są odpowiednie dla żadnego drobiu, szczególnie dla kur. Zielone ziemniaki i surowa cebula to dwa przykłady niebezpiecznej żywności, której nigdy nie należy kierować na szyje kurczaka. Ale co z mięsem i kośćmi i co zostało po obiedzie? Jeśli mięso jest wystarczająco przetworzone, a kości zmiażdżone , czy uważasz, że twoje dziewczyny powinny je lubić, czy lepiej trzymać się klasycznych mieszanek paszowych i nie przeprowadzać większych eksperymentów?

Źródło białka

W sezonie kurowym dodanie niektórych pokarmów wysokobiałkowych może być korzystne. A jakie pokarmy możemy zdecydowanie umieścić na liście zdrowych źródeł białka?

  • Mięso Drób, wołowina, jagnięcina, ale także kawałki mięsa wieprzowego mogą być podawane kurom codziennie z czystym sumieniem. Najbardziej idealne jest podawanie gotowanego mięsa razem z makaronem paszowym, jeśli je masz. Ale mięso może być również surowe. W końcu domowy kurczak jest naturalnie wszystkożerny , więc prawdopodobnie wszystkie twoje kury jedzą małe ptaki lub myszy za twoimi plecami, jeśli uda im się je złapać.

Każde źródło białka będzie przydatne dla twoich kur .

  • Ryba Wszystkie gatunki ryb, zarówno te świeże, gotowane, jak i konserwy , są doskonałym źródłem białka dla pań z kurczaka. Możesz łatwo dać dziewczynom całą rybę , w tym jej głowę, kości i wnętrzności. Spośród tych w puszkach makrela, a nawet tuńczyk najbardziej smakują kurom.
  • Wnętrzności Oczywiście, wszelkie podroby, których nie trzymasz dla siebie, mogą być spożywane przez twój drób. Tak więc serce, nerki , płuca, wątroba, śledziona, a nawet jądra, możesz je wszystkie umieścić w karmnikach dla kur. Powinieneś zwrócić uwagę na woreczek żółciowy i oczywiście wszystkie te części, dla których nie jesteś przekonany o ich pochodzeniu.

ryba GIFNetflix Chicken Giftuńczyk GIF

Kości mięsne

Mamy na myśli karmienie kości kur przez podawanie kości mięsu , a nie tylko samych nagich kości, już w obronie przed całym mięsem. Więc jeśli upiekłeś indyka lub kurczaka i masz jeszcze kości, które wciąż noszą część mięsa, to dotyczy to kurczaków. Możesz z łatwością postawić cały szkielet na ziemi w padoku , sami sobie z nim poradzą i pozostaną tylko niebezpieczne dla nich kości.

Ryzyko podczas karmienia mięsa i kości

Chociaż mięso, ryby, podroby i kości są powszechnym pożywieniem, które są karmione wszystkim kurom na podwórkach i w ogrodach, wiążą się one również z pewnym ryzykiem, którego nie należy lekceważyć. O jakich zagrożeniach piszemy?

Nawet twoje dziewczyny od czasu do czasu lubią ryby.

  • W niektórych przypadkach zarówno surowe, jak i gotowane mięso może zostać zepsute .
  • Bakterie Salmonella mogą pojawić się w niektórych kawałkach surowego mięsa.
  • Są przypadki, w których kość utknęła w gardle i trzeba było wezwać lekarza weterynarii.
  • Jeśli nie oddzielisz tłuszczu lub skóry od mięsa lub kości, spożycie doprowadzi do tuczu kur i późniejszego końca sprzęgła.

Pamiętaj, że kury można uznać za głupie zwierzęta, chociaż my w Slepičář na pewno tak nie uważamy. Są bardzo inteligentni, jeśli chodzi o to, o czym marzą, a czego nie. Jeśli będziesz ich więcej oglądać, przekonasz się, ile razy podnosi coś w dziobie, sprawdza to, a na koniec wyrzuca.

Dopasowujemy się do Twoich potrzeb. Aby być jak najlepszym, potrzebujemy Twojej zgody na wykorzystywanie poszczególnych plików cookies oraz przekazywanie danych podmiotom trzecim. Kliknij "OK", aby wyrazić zgodę.

OK

Ustawienia plików cookie

Tutaj masz możliwość włączenia poszczególnych plików cookie zgodnie ze swoimi preferencjami.

Zgadzam się ze wszystkim